lørdag den 30. april 2016

Lykken er ... den enes død - den andens "brød"

Engang; fodboldmål - nu; mobil hønsegård
Vi har for noget tid siden overvejet at låne en mosfjerner som en form for førstehjælp til en træt græsplæne. Det er ikke længere aktuelt. Fire damer = otte fødder med meget energiske krattende klør (hvis det hedder det på høns?). I løbet af én eftermiddag er en stor del af græsplænen renset for mos, som så er lige til at feje sammen i en bunke, for så igen at blive delt i atomer af de fire damer, for så igen at blive fejet sammen for igen og igen... Nu ligger mosset i en pose på vej til genbrugspladsen.


En tur i komposten for at hente "hønseslik". Det bliver lagt på plænen der, hvor der er "lidt kedeligt". Herefter  laver hønsene deres: krads med det ene ben, krads med det andet ben, hop tilbage, stir, æd! kompostorme ryger ned i høne, kompost og høse-skid spredes ud og giver næring til græsset. Win-Win for at sige det på godt dansk:-)
 Det går hurtigt, og er ikke lige til at indfange med et kamera, men det ligner nu spaghetti-spiseri.

Prøv at se: Den er kommet dobbelt ud, og oven i købet meget smuk, især op til den blå kærmindesøster som er i forgrunden på næste foto.



Sidst men ikke mindst. Det er lykken at se at det ikke er en af gærdesmutterne, der ligger spist her i hjørnet af haven. En eller anden lykkelig kat er blevet mæt - måske endda vores egen Spencer?!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar