Nu er det vist ved at være sidste udkald for høst af basilikum i drivhuset. Basilikum er ikke så begejstret for køligt vejr og den er godt på vej til at blive gul og slatten.
Hvis der er noget, der har været fut i i drivhuset i år, er det basilikummen! Når vi har lavet rigeligt pesto i sommer, har vi sat flere glas i fryseren, som lynhurtig kan tøs op, når trangen til smagen af sommer melder sig i vinterens løb. Det smager langt langt langt langt bedre end det sure pesto der købes i supermarkederne.
På vej til at blive "ribbet" og vejet, så opskriften li-så-ca. kan følges. |
Tørristede pinjekerner er et must |
Stadig frisk og grøn med aromatisk, sød og parfumeret smag |
Så trykker jeg snart på pulsknappen. I bunden ligger økologisk olivenolie, selv-importeret fra Italien :-) |
Fire glas til fryseren og ét til køleskabet |
25 g basilikumblade
1 dl ekstra-jomfruolivenolie
40 g pinjekerner
25 g parmesan (komælk)
25 g pecorino (fåremælk)
salt
Kom basilikumbladene i en foodprocessor med med olivenolien, pinjekerner og 1 knsp salt. Kør et øjeblik med pulsknappen ved middel hastighed. Tilsæt de to slags revet ost og kør kortvarigt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar