tirsdag den 18. oktober 2016

Lykken er ... pesto til fryseren

Nu er det vist ved at være sidste udkald for høst af basilikum i drivhuset. Basilikum er ikke så begejstret for køligt vejr og den er godt på vej til at blive gul og slatten. 

Hvis der er noget, der har været fut i i drivhuset i år, er det basilikummen! Når vi har lavet rigeligt pesto i sommer, har vi sat flere glas i fryseren, som lynhurtig kan tøs op, når trangen til smagen af sommer melder sig i vinterens løb. Det smager langt langt langt langt bedre end det sure pesto der købes i supermarkederne.

På vej til at blive "ribbet" og vejet, så opskriften li-så-ca. kan følges.

Tørristede pinjekerner er et must

Stadig frisk og grøn med aromatisk, sød og parfumeret smag

Så trykker jeg snart på pulsknappen. I bunden ligger økologisk olivenolie, selv-importeret fra Italien :-)

Fire glas til fryseren og ét til køleskabet
Her kommer opskriften fra Sølvskeen (italiensk kogebog):

25 g basilikumblade
1 dl ekstra-jomfruolivenolie
40 g pinjekerner
25 g parmesan (komælk)
25 g pecorino (fåremælk)
salt

Kom basilikumbladene i en foodprocessor med med olivenolien, pinjekerner og 1 knsp salt. Kør et øjeblik med pulsknappen ved middel hastighed. Tilsæt de to slags revet ost og kør kortvarigt.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar