søndag den 25. september 2016

Lykken er ... at få et citrontræ

Da vi havde været gift i 12½ år fik vi et citrontræ i gave. Det er 5 år siden og vi har det endnu - og vi er stadig gift :-). Det står i stuen ved havedøren om vinteren og i "det italienske bed" om sommeren (et hævet, i-den-grad solrigt bed op af husmuren) også der flere krydderurter bor. 
Hver sommer når vi sætter træet ud, og hvert år vi tager det ind, kvitterer det med masser af blomster, der dufter himmelsk. Derefter kommer der små citroner. En del falder af når de er 1½ cm store, men dem der overlever, bliver store og gule - det tager ca 1½ år fra blomst til plukkefærdig citron!

Spencer, vores tykke, sorte hankat har præference for at sove i lun jord....


Det italienske bed med salvie, citrontimian, estragon, brombær op  af husmuren, klematis op af det sorte stakit, en enkelt laurbærkirsebær og slutteligt selvsåede sporebaldrian i det ophævede bed - og citrontræet i midten.
Da vi overtog huset var her en kæmpe bambus. Som alle andre bambus i Danmark gik den ud for ca 10 år siden! Vi prøvede så godt vi kunne at få rødderne op - hvilket resulterede i, at vi i stedet valgte at bygge bedet et par fliser højere og lagde jord oven på rodrestener. På sigt går rødderne vel i opløsning??


Det ER da lykken er få sig en ordentlig skraber!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar