onsdag den 1. juni 2016

Lykken er ... syrensaft - og hvis man er heldig kan man nå det endnu?!

Hvis man kan lide smagen af hyldeblomstsaft, kan man sikkert også lide syrensaft. Det har en mere bitter eftersmag, men med danskvand (og gin) i smager det himmelsk :-)

Jeg har både lilla og hvide syrener i min forhave (du kan se et foto af den skønne velkomst her - rul lidt ned af siden), så jeg tænkte at man kunne lave en rødlig og en lys udgave af saften.

Jeg fandt en opskrift her på Isabellas.

20 klaser hvid, 20 klaser lilla syren.
I stedet for små poser citronsyre, er det bare en tur i Matas og hente en stor bøtte. Vinsyre vil også kunne bruges, det er bare kraftigere.




Så er blomsterne overhældt med kogende vand, og de klasker straks sammen.

Efter tre dage ser det lidt mere "brugt" ud.





Voila - rød og lys saft.

Det er sgi da lykken at kunne lave blomstersaft - sådan lidt eventyragtigt!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar